30. May 2017

Peter Pan sommerlejr ved Thurøbund


For Dalumspejdernes bævere/spirer og ulve/smutter bød Kristi Himmelfartsferien på MUS-lejr på Thurøbund Spejdercenter. Vejret var optimalt til sommerlejr på Ønskeøen, og dagene var fyldt med gode oplevelser og lejrhygge.

Spejderne ankom torsdag eftermiddag til det stykke græsmark, som på få timer blev forvandlet til deres nye hjem for de næste par dage. Teltene blev slået op, og efter at madpakkerne var spist, fik spejderne mulighed for at møde Peter Pan, Tiger-Lilly, hunden Nanna og de omkring 75 andre børn, der var med på lejren. Dalumspejderne talte 16 ulve/smutter, 5 bævere og en god håndfuld ledere på MUS-lejren, så der var både masser af spejdere, man kendte, og masser af spejdere, som man kunne lære at kende. Børnene blev inddelt i fem hold på tværs af grupperne, så de havde god mulighed for at lære børn fra andre grupper at kende.

Fredag havde kaptajn Klo kidnappet Peter Pans ven Tiger-Lilly, og spejderne måtte lede hele Ønskeøen rundt efter ledetråde til, hvor hun kunne være ført hen. Undervejs mødte de både feer og indianere, og deres ledere kunne knapt kende spejderne, som vendte tilbage til lejrpladsen med nye indianernavne, krigsmaling i ansigtet og hjemmesnittede amuletter. Solen skinnede fortsat fra en skyfri himmel, og indianerspejderne tog ned til vandet for at bade og kigge på stranden. Om aftenen var der lejrbål hjemme i Dalum-lejren.

Lørdag fik spejderne øje på krokodillen, som altid følger efter Kaptajn Klo, og de fulgte efter den ud på en vandrertur, hvor de også lærte at lave bomber med mel. Bomberne skulle vise sig at være gode at have ved hånden, da spejderne returnerede til spejdercenteret og til deres store forbløffelse så et ægte sørøverskib med Kaptajn Klo ved roret stå midt på samlingspladsens græsplæne. Kaptajn Klo blev hurtigt fordrevet med melbomberne, og Tiger-Lilly blev befriet. Som tak indbød hun til indianerfest om aftenen, hvor der var både sange, bål og lækre indianer-kager som til forveksling lignede chokoladekiks. Inden indianerfesten havde spejderne naturligvis været et smut i badetøjet for at gøre sig klar til festen, og imens vi badede, fik vi besøg af flokleder Sørens familie, som kom med lækker kage, fordi Søren havde fødselsdag.

Søndag formiddag brugte spejderne på at pakke deres ting sammen inde i teltene, og på at fjerne det store spisebord, som var blevet bygget i rafter. Da lejrpladsen til sidst kun bestod af et enkelt telt til at holde bagagen tør, drog spejderne igen ned til vandet, hvor de havde gang i krabbefiskeri på bådebroen og fangede (et glimt af) et par krabber. Trætte efter en lang og god sommerlejr på Ønskeøen så spejderne ud til at nyde at ligge på maven og kigge på livet under havoverfladen: Der var både rejer, krabber, søstjerner, små fisk og alt muligt andet at se på. Efter frokost kom spejdernes forældre, og det blev tid til at synge af og ønske hinanden en god tur hjem. Og mon ikke en enkelt spejder eller to har lukket øjnene på vej hjem i bilen oven på alle de oplevelser og alt den gode, friske luft? Der var i hvert fald mindst én leder, som sad på passagersædet og ikke så ret meget af motorvejen på vejen hjem til Odense, mæt på mange dejlige stunder.

Skrevet af Line, ulve/smutte-leder

Billeder følger

Kategori: Generelt

Menu


Nyheder


Se mere på facebook (For forældre eller den offentlige side)

25. February 2019

Opråb til alle friske piger og drenge i 0.-3. klasse. Vær spejder for en aften og prøv sjove aktiviteter i selskab med børn på din egen alder. 
Vi skal "flyve" til fremtiden sa...


24. April 2018

Lørdag d. 26 maj sover hele Danmark ude. Kom og vær med sammen med Dalumspejderne

 
 

24. June 2017

Grundet nyt arbejde for en af lederne i bæverenheden flytter vi mødedagen til torsdage fra kl. 16.30 til 18.00. Vi håber ikke at det giver for mange gener for børn og forældre.

Vi får derfor første mødedag torsdag d. 24/8-2017

Mvh Bæverlederne. Kim, Christian, Ane og Karin