De grønne spejdere i Dalum er to korps, der samarbejder.

Piger meldes ind i De grønne pigespejdere, mens drenge meldes ind i KFUM-Spejderne.

Begge korps bærer en grøn uniform, og har et samarbejde med den danske folkekirke.

De grønne pigespejdere er kun for piger, mens KFUM-Spejderne har begge køn i næsten alle grupper i Danmark. KFUM er på nuværende tidspunkt det næststørste spejderkorps (lige efter DDS), mens De grønne pigespejdere ikke står helt så stærkt, da de kun optager piger. Til gengæld er De grønne pigespejdere et sted hvor piger har plads til at være piger, og udvikle sig som livsduelige unge kvinder.

Ved de 2 små aldergrupper (enheder) er drenge og piger til spejder sammen hver gang.

I troppene (4. klasse og opefter) har drenge og piger møde hver for sig for at opretholde det specielle tilbud, som De grønne pigespejdere giver til piger. De to troppe har dog møde på samme tid som forsøgsbasis fra sommeren 2010 for at fremkalde en synergieffekt og oplevelsen af at være mange i gruppen.

Det (at være to korps i samme hus) er et samarbejde, som fungerer rigtig godt, og som gør at vi har et god og stærk lederkreds, da man som enkeltperson har plads til at sige nej til en opgave, og derved ikke bliver overbebyrdet.

Gruppen holder til dagligt til i Dalum Spejdercenter som ligger på Birkedals Allé 63, 5250 Odense SV

 

 

Kalender

{{event.summary}}
{{event.dateMonthStr}}

Nyheder

24. april 2018

Lørdag d. 26 maj sover hele Danmark ude. Kom og vær med sammen med Dalumspejderne

 
 

24. juni 2017

Grundet nyt arbejde for en af lederne i bæverenheden flytter vi mødedagen til torsdage fra kl. 16.30 til 18.00. Vi håber ikke at det giver for mange gener for børn og forældre.

Vi får derfor første mødedag torsdag d. 24/8-2017

Mvh Bæverlederne. Kim, Christian, Ane og Karin


30. maj 2017

For Dalumspejdernes bævere/spirer og ulve/smutter bød Kristi Himmelfartsferien på MUS-lejr på Thurøbund Spejdercenter. Vejret var optimalt til sommerlejr på Ønskeøen, og dagene var fyldt med gode oplevelser og lejrhygge.